Herela, de oudste lingeriewinkel in Gent

Gespecialiseerd in lingerie en corsetterie. Vrouwelijk, elegant en vooral een goede pasvorm!
Van kleindochter tot grootmoeder, van de kleinste cup tot de grootste, elke vrouw kan bij ons terecht!

Herela

Herela is een familiezaak die al meer dan 85 jaar bestaat en daarmee de oudste lingeriewinkel is van Gent. De winkel is in 1933 opgericht en werd van in het begin geleid door de moeder van de huidige zaakvoerster Katia. Tot op de dag van vandaag onderscheidt Herela zich door een uitzonderlijke kwaliteit en een heel persoonlijke service in een intieme sfeer. We zijn ervan overtuigd dat onze aanpak en vakkennis noodzakelijk zijn voor de lingerie die we in deze winkel verkopen. We raden onze klanten dan ook aan om eerst eens te komen passen in de winkel zodat we samen op zoek kunnen naar wat je echt nodig hebt.

Lees meer over onze historiek

1933

De jaren ‘30 van de vorige eeuw was een periode waarin er niet bijster veel aanbod was op de lingeriemarkt. Het was uitgerekend een man die in 1933 het plan opvatte om een lingeriewinkel te openen in Gent: René Latour zag er toekomst in. Maar omdat het ongehoord was dat een man de klanten zou ontvangen, zocht hij een gerante. Dat werd Elza Verlinden en de winkel heette aanvankelijk Warner’s Corset. Zaakvoerster Elza had niet alleen een zaak, maar kreeg ook 2 dochters die ze alleen opvoedde: Nicole en Katia.

1934

Van de Velde (nu bekend als Marie Jo) brengt een eerste bh’tje uit voor tienermeisjes, een AA-cup. Katia werd gevraagd om het te showen, en werd daarna ook door andere lingeriezaken gevraagd om voor hen te poseren. In een familie van ondernemende vrouwen, en van lingerie, kon het bijna niet anders dan dat de 2 zussen de zaak zouden verder zetten samen met hun mama. Katia trok een poosje naar Italië, waar ze bij de belangrijke lingeriefabrikanten de collecties voor Nederland en België ging aankopen. Ondertussen runde zus Nicole de winkel in Gent, ‘Tatou’, samen met mama.

60's

Elastieken revolutie
Nieuwe materialen zorgden ervoor dat de lingerie vrij snel evolueerde. In plaats van vleeskleurig satijn en stijve elastiek kwamen er verschillende cups en zachtere, rekbare materialen. In de jaren '60 kwam lycra op de markt. Hierdoor konden er veel mooiere ruggen en stretch schouderbandjes worden gemaakt. Niet alleen de materialen veranderden, ook de mode begon meer en meer een rol te spelen. Het assortiment breidde uit. Er kwam nachtlingerie en badkleding bij, daarna ook mannenondergoed en pyjama's.

1999

Katia nam de verantwoordelijkheid van de zaak volledig op zich. En hoewel mama intussen officieel op pensioen was, was ze nooit ver weg.

2006 - 2007

Eind 2006 kreeg de winkel versterking van een jonge kracht, schoondochter Melissa. Het jaar erna begint het bij Katia te kriebelen om nog uit te breiden. De gelegenheid deed zich op dat moment voor om een andere Gentse gevestigde waarde in basisondergoed over te nemen. Alga is toen onder de hoede van Katia gevallen. Hierdoor konden we nog een uitgebreider gamma in ondergoed presenteren aan onze klanten. De verkoopster, Christa, is met veel plezier meegekomen, dus de professionele service konden we alweer garanderen. Ons naaiattelier, onder de hoede van Rita, vestigden we samen met Alga in het pand in de Kon. Elisabethlaan 34 waar Rita zelf jaren haar merceriewinkeltje heeft gehad. Zo sloegen we allemaal samen de handen in elkaar om onze klanten opnieuw de beste service te bieden in een heel aangename en vertrouwde sfeer.

2015

Op het moment dat de schoondochter bevallen was, kwam Fabienne letterlijk binnen gewandeld: een kleur- en stijlconsulente die graag meer wou bijleren over de goede pasvorm van lingerie. En ook zij blijft hier op dinsdag nog steeds hangen. Je merkt het: Herela is meer dan 80, maar bruist van energie en ondernemingslust. Op naar de 100!

2018

Onze tweede winkel is verhuisd en vormt nu één met winkel HERELA.

Christa komt erbij en leert verder de knepen van het vak. Ook Stephanie komt ons verkoopteam vervoegen, social media is haar domein.
Je kan ons volgen op Facebook en Intagram. 😊

2020

Daar is Corona!
Voor het eerst zijn we verplicht te sluiten. We missen onze klanten enorm. Bij heropenen hebben we gestoomd en ontsmet, stuk per stuk!

2022

Back to normal. Ranie, kleindochter van mijn zus Nicole, dus 4de generatie komt in opleiding.2023

15 juni… we vieren haar…”HERELA 90 jaar”, Ninety is still sexy.

Verlanglijstje
Maak een afspraak